5.9.13

Je to malé, milé, mazlivé a zábavné. Co to je?

Původně jsem plánovala, že si dneska popovídáme o tom, jestli budou akcie ČEZu konečně růst, jestli bude jasno, polojasno, místy deštivo nebo spíš ojediněle mlhy, jak asi dopadnou volby, proč Microsoft koupil Nokii a "esli porostou houby" - zkrátka že probereme všechna ta ožehavá, horká a aktuální témata, která hýbou světem (jen mnou ne), a díky kterým se bouchá v hospodách do stolu tak, až na nich půllitry s pivem hopsají jako při zemětřesení. Nakonec jsem se ale rozhodla dát si nohy nahoru, otevřít (a sníst) velkou čokoládu s mandlemi a nestarat se (aspoň na chvíli) o nic jiného, než o něco malého, milého a moc legračního.
Seznamte se...to je Pou. Malý pidižvík, okaté "zvířátko", které se snadno zabydlí v každém chytrém telefonu nebo počítači. Ideální pro hravé dospěláky, pro děti, pro odreagování a prostě jen tak pro radost. Pou je úžasně milá hra, dneska už fenomén, který v našem přetechnizovaném a divokém světě doslova září svou roztomilostí a příjemnou jednoduchostí.
Pou, o kterého se ve hře staráte, se umí smát vašim vtípkům, opakovat po vás svištivým hláskem to, co říkáte (my se u toho s kamarády tak nařehtali) a dokáže člověka zabavit kdykoliv - třeba i když čeká u doktora, na metro nebo ve frontě na kafe. Všechno je dneska rychlé a bláznivé, jen malý Pouík nikam nespěchá. Čeká ve vašem telefonu, až si na něj uděláte čas, až mu dáte nabaštit, umyjete ho, zahrajete si s ním nějakou zábavnou hru, těší se, až mu budete nakupovat oblečení, doplňky a jídlo a taky až ho uložíte, když na něj přijde únava. Pou rozkošně bezbranným, ale zároveň rošťáckým způsobem reaguje na všechno, co s ním provádíte a věřte, je to dost vtipné. Někoho Pou rychle chytne za srdce a možná ho zase rychle pustí (uvidíme), ale kdo si rád hraje, ten si to všechno může jednoduše vyzkoušet a zdarma si hru Pou stáhnout tady.

Vivi podpis

73 komentářů:

  1. Krásné,mazlivé ráno.Já radši,když půllitr stojí pevně nohama na zemi:-D
    Zmrzlinky,lízátka a Pou...to je kluk,doufám,že to on vyhraje volby a akcie ČEZu půjdou konečně dolů...Pou by tomu tady dal ten správný směr.Pane,pojďte,budeme si hrát....Já si dám hořkou čokoládu s mátou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, tak jestli Pou vyhraje volby, poručím všem svým čtenářům mátovou čokoládu a navrch jahodový pohár!
      PS: jen u těch akcií ČEZu doufám, že půjdou nahoru, mám v nich pár dukátů, o které bych nerada přišla ;-).

      Vymazat
    2. Tak teda ty akcie,ať letí vzhůru k nebesům:-D...

      Vymazat
    3. Jsi prostě poklad! ;-))

      Vymazat
  2. S tím si teď na maminčině telefonu hraje můj malý bráška. Říkají mu kamínek. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Dcera si s ním hraje na telefonu mé neteře, své sestřenice. Říká mu hovínko :-)Tak mě tak napadá, že pořídit ji telefon (už je prvňačka) s hovinkem možná vyjde levněji, než ten Furby, po kterém touží a na kterého si šetří. Na druhou stranu ale nepotřebuje ani telefon, ani Furbyho... a šetření je na tom všem to nejpotřebnější :-) Jedině snad že bych si ho pořídila do telefonu já???????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ví, hovínko vždycky vyjde levněji než všechno ostatní ;-).
      Víš, mně se zdá, že tvůj telefon si o to přímo říká! ;-)

      Vymazat
  4. Vivi, to je úžasný příšerka. Bohužel mám málo chytrý telefon a tak v něm mám Tamagochi - Edgara, o které se pěkně starám. Mů dosavadní rekord byl 436 dní než umřel. Je to taky můj milášek. A tak ti přeji, aby se ti s "panem Pou" dařilo a užili si spoustu legrace. Já však zachovám věrnost svému "Edgarovi" neměla bych to srdce ho opustit. :-) Vím, že jsem blázen, ale co? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Může se tě zeptat, kde jsi sehnala ty skvělý placky s Pouem? Jsou vážně úžasný.

      Vymazat
    2. Milá Zdeni, blázen rozhodně nejsi a pokud ano, tak rozhodně nejsi sama. ;-) Edgar má velké štěstí, že má tak starostlivou mamku. ;-)

      Vymazat
    3. Jo, ještě k těm placičkám. Dostala jsem je jako dárek, ale na Pou Facebooku tady se pořádají různé soutěže právě o tyhle placky nebo o kapesní zrcátka s Pouem atd. ;-)

      Vymazat
  5. Myslím, že vědět o tomto roztomilém virtuálním tvorečkovi je užitečnější než akcie a počasí, obojí si stejně dělá, co chce. Jsem ráda, že budu mezi mladšími IN, jako že to taky znám a nebudu se divit. Milá Vivi, děkuji, že mne udržuješ stále informovanou. Mně jako závislost stačí tvůj blog a Angry Birds ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tvoje závislosti se mi moooc zamlouvají! ;-)♥

      Vymazat
  6. Anonymní9:49

    Ahoj Vivinko,

    dneska jsem se zase pořádně zasmála. Sama Poua na telefonu nemám,protože pak by hrozilo, že v práci nic neudělám, ale u mladší ségry ho hraju na tabletu. :D

    Btw víš čemu říkají v anglicky mluvících zemích "pou"? ;)

    Krásný den
    (V poslední době tichá, ale velmi pozorná) El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Eli, s radostí tě tu zase vítám. ♥
      Vím, vím a řekla bych, že to na Pouíka docela sedí. ;-)

      Vymazat
  7. Ahoj Vivi, tak to jsem ráda že na Pouovi neujíždím jen já a pár mých potrhlých kamarádů ale i někdo normální ;o). Kdo si hraje nezlobí a jsem ráda že to nám 'dospělákům' stále připomínáš :o). Děkuji :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, pojď, nebudeme nikdy dospělé. ;-)

      Vymazat
  8. Anonymní10:32

    To je tak roztomiloučký! Pro mě úplná novinka, takovej bobeček! :) Stáhla jsem si ho před chvílí a už to jede! Díky Vivčo! ;)))
    Míša

    OdpovědětVymazat
  9. jeeejda tak ten je rozkosny!! to sa budem musiet nan mrknut ;)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Juuu Pou :)

    já bohužel chytrý telefon nemám, ale má drahá polovička ho vlastní a u něj mám svého malého pandího kamaráda Poua :) Je to hrozně roztomilý připomíná mi to takové to tamagoči, nebo jak se to jmenovalo :) musím říct, že mě to chytlo a o poua se už starám cca 2 měsíce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, mám to zařízené úplně stejně. Taky jsem se ještě k chytrému telefonu nedohrabala (asi proto, že bych se s ním mohla cítit poněkud hloupá), a tak si půjčuju telefon mého muže. Tamagotchi, jó, to byl taky óbr hit. ;-)

      Vymazat
  11. Anonymní11:23

    Ahoj Vivinka, naozaj, je to také milučké! idem sťahovať. :D Ajka

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné ráno Vivi :)
    Poa znám :) má ho v mobilu spousta mých známých :) já si ho raději nestahuji, protože jak se znám, strávila bych u něj celé dny :))) je tak roztomilý :)))
    Kdysi jsme se ségrou měly "tamagoči" :))) to se nám taky moc líbilo :))) braly jsme si je všude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, tamagoči byl vlastně předchůdce (pradědeček) Pouíka. Tyhle blbinky jsou zkrátka moc fajn. ;-)

      Vymazat
  13. Anonymní13:53

    Vivinko, Pou je super :). Co to mas za lak na nehty na prvni fotce??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to lak Astor DeLuxe (odstín 614, Soft lavender) ;-).

      Vymazat
  14. jaj tie odznaky či čo to je su super...ja sm tiež velmi drtila Poua...stiahla som ho aj tri razy...raz som bola asi v 50 leveli...a teraz uz som v 104 :D ale už ho často nehrávam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smekám klobouk, taková vytrvalost! Já jsem na pouhopouhém 21. levelu. ;-)

      Vymazat
  15. Aww I have to installed it too so it would remind me of you!:) Love you my friend, hope life is treating you fine!♥

    OdpovědětVymazat
  16. Vůbec jsem o této hře neslyšela, ale po dnešním článku už mi Poueček sedí v mobilu. Je to šíleně roztomilé a dokonce i v pohodě na čas. Není to podle mě taková ta návykovka, kteoru musíš hrát pořád.. Je to hodně legrační, měla jsi pravdu. :) Super super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo Vivi a toho Pou na špejli jsi dělala sama? :) Fešák!

      Vymazat
    2. Ó ano, prosím pěkně, úplně sama, a nikdo mi, prosím, nepomáhal a pani učitelka říkala, že je to fakt pěknej Pou na špejli. ;-))

      Vymazat
  17. hraju to skoro pořád, úžasný :) už jsem v 73 levelu a tam přibývají nějaké hry :)

    OdpovědětVymazat
  18. To je hroozně roztomilý! Já jsem to hrála ale už nehraju.

    OdpovědětVymazat
  19. Ejhle, nový příbuzný Tamagoši? No, raději si budu hrát na zahradě. protože by Pou mojí péči určitě nepřežil:-D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní16:51

      Ale přežil. :)) Pokud vím, Pou narozdíl od Tamagoči nemůže umřít! ;)) Eliška N.

      Vymazat
    2. Je to tak, Pou přežije všechno. ;-) I když hrát si na zahradě, to je stejně nejlepší ze všeho.

      Vymazat
  20. Poua máme doma už nějaký ten pátek a když synáček nemůže, ochotně v péči o něj zaskočím :) Líbí se mi ty Pouáčkovské placky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsadím se, Reny, že synáček nemůže často a ty v poslední době nedáváš mobil z ruky ;-).

      Vymazat
  21. Vivinko ,
    Pou byl můj kamarád už od minulého roku , měla jsem už z něho sobíka a level 65 a najednou mi začal blbnout mobil a ptala jsem se u odborníků a ti když zjistili že mám poua , tak mi řekli že to dělá on ! Naštvalo mě to protože jsem na něm byla závislá , ale pak jsem ho vymazala a od té doby mobil jede ... :( Někomu to dělá někomu ne , věřím a doufám ( vzhledem k tvému nadšení ;) , že tvůj mobil se s pouem bude kámošit !!! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Gabulko, ono asi taky záleží na typu telefonu a na volné paměti. Pokud je s telefonem něco v nepořádku, většinou stačí hru odinstalovat a znovu nainstalovat a nepřijdeš tak ani o Poua, ano o nahrané levely. ;-)

      Vymazat
    2. Vivinko,
      Bohužel ,to už jsem zkoušela a několikrát , takže o poua jsem bohužel přišla ... ;( Ale o nevadí :)

      Vymazat
  22. Mám ho taky, momentálně je to pejsek s kloboukem s barevným peřím a s knírkem! :)) Když jsem byla se sestřenicí na prázdninách, taky jsme se u toho mluvení nasmály! Je to prostě tak roztomilý :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty brďo, tak to jsi přebornice. Já nemám zatím dost levelů a peněz ani na novej kabátek (tedy myslím ten pro Pouíka) ;-).

      Vymazat
  23. Vivi,
    tak o této postavičce čtu poprvé. :-) Ani se nedivím, že tě chytil za srdce! :-) Je rozkošný! :-) Líbí se mi, jak jsi hned vyzbrojená! Ty placky s Pouem jsou krásné a ty maličké samolepky - lízátko, bonbónky, zmrzlinky, jablíčko . . . mám takééééééé!!!!!!!! :-D Už kolikrát jsem je chtěla nalepit na dopisy, jenže jsou tak roztomilé, že budu asi škrťoun a ponechám si je! :-D

    Vivi a ohledně počasí - jak bude, tak bude!!! :-) Když bude pršet, vezmeme si deštník, když bude foukat, tak si zapneme bundu, když bude svítit slunko, tak si bundu rozepneme! :-) Přeci pokaždé je krásně. :-)

    No a už se jdu loučit, abych ti tu zase nenapsala slohovou práci jako minule. ;-)
    Měj se krásně Vivi. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, já jsem si nálepky koupila teprve včera a až Ti budu posílat vánoční balíček, tak slibuju, že Ti na obálku pár zmrzlinek přilepím, abys je nemusela tolik šetřit ;-).
      To máš svatou pravdu. Navíc já ráda nosím deštník (mám nový s puntíky) ;-), mám ráda své kabátky a nejradši je nosím rozepnuté. Zkrátka ať je, jak je, my si s tím hlavu lámat nemusíme.
      Já mám moooc ráda tvé slohové práce.
      PS: a ty pastelky, o kterých jsi minule psala, dobře znám a mám pro Tebe překvapení. ;-)

      Vymazat
    2. Vivi tak už nyní začínám zvědavostí okusovat nohy u stolu!!!! :-DDD Už jsme museli nechat udělat ke stolu nové nohy, neb u Verči mám každou chvíli nějaké překvapení a já jsem tuze zvědavý člověk! Tak překvapení naprosto milujiiiii - jen to čekání mě leckdy mučí a tak okusuji nohy u stolu:-DDDDDDDDDD
      Vivi ty jsi nesmírně hodný člověk! :-)
      Měj se krásně! :-)

      Vymazat
    3. Milá Šárko, a jéje, takže u vás už to pomalu vypadá jako v Asii...sedíte na zemi, místo stolu jen desku a na ní rozložené balíčky s překvapením, které dostáváš od lidí, které tě mají rádi, viď? ;-D Aspoň se ti líp vytírá (já se vždycky s hadrem nemůžu okolo nohou stolu proplést) ;-). Nejradši bych poslala Ježíška o pár měsíců dřív, ale zase..když vydržíš, bude těch překvápech pak o to víc. ;-)
      Šárko, Ty jsi taky nesmírně hodný člověk! :-***
      Tvá Vivi

      Vymazat
    4. :-DDDDD Ale víš co? Máš pravdu! U nás to tak vážně vypadá, za to moje zuby jsou pěkně ostré! :-DDDD A víš co ještě? Mám ráda asijský styl, takže je vlastně dobře, že nohy okusuji!!! :-DDDD Vivi, já si vždy říkám - KDO SI POČKÁ, TEN SE DOČKÁ! :-) Vivi, ale vyřiď Ježíškovi, ať za mně moc neutrácí jo? ;-) :-***
      Měj se krásně Vivi - u nás je teď bol. Bráškovi otekl palec na noze a hodně ho bolel, do druhého dne mu zežloutl nehet na tom palci a dnes šel na chirurgii, kde si prvně doktor myslel, že má nehet zarostlý - neměl. A tak mu bodl tlustou jehlu do kloubu na prstu a začal s ní točit - říkal bráška, že v tu chvíli viděl všechny svatý - pak jehlu vytáhl a vymačkal bráškovi z prstu tekutinu, pak mu tam dal dren a zítra má přijít na převaz a když to nebude dobré, tak mu budou brát kus nehtu. :-( Tak jsme teď všichni přešlí a moc na brášku myslíme.

      Vymazat
    5. Ty moje milá gejšo, tak říkáš, že máš zubiska jako tygr? ;-) Tak v tom případě mi budeš muset předkousávat maso v jedné nejmenované restauraci, kde jsem plátek hovězího (tvrdýho jak podešev) dneska nemohla "užvejknout" ;-) Ježíškovi nic vyřizovat nebudu, on když chce dělat radost, tak mu nezáleží na nějaké té minci ;-).
      PS: ojojoj, mám z toho úplně husí kůži. Tak mu vyřiď, že se ke vzpomínání na něj přidává i jedna Vivi, ta, co si s ním dá někdy snad to slíbené kafe. ;-) Foukám prstík a přeju, ať to hlavně dobře dopadne.
      Pa pa

      Vymazat
    6. Drahá Vivi,
      děkujeme ti za tvé vzpomínání, neb to zřejmě zabralo!!!!! Dnes šel bráška na převaz, s tím, že mu vezmou nehet, ale nakonec se prst uklidnil a doktor nasadil jinou léčbu a prý se pokusí nehet zachránit. Příští týden musí přijít na další kontrolu a pak se už ukáže! ;-) Takže mooooooc děkujeme za tvojí podporu! :-)

      Měj se nádherně - u nás je taková zima, že i když jsem zabalená v dece, tak stejně cvakám zuby! A to od rána topíme! :-)
      Ahooooooooooj!!!!! :-)

      P.S.: Vivi - ty mi děláš radost už jen tím, že jsi. :-) Moc ráda trávím čas s dobře naloženými lidmi s jemnou a krásnou duší - jako jsi právě ty. ;-) A to se ani Ježíšek nemusí nikterak snažit - je mi tu krásně. ;-)

      Vymazat
    7. Šárko, tak to jsou samé skvělé a úžasné zprávy - nemohla jsem si přát na konci pracovního týdne víc, než tvůj další milý a pozitivní komentář. Děláš mi jen samou radost. Jsi zlatá. Děkuju :-***

      Vymazat
  24. Milá Eskandriel, u Pouíka je výhoda, že nemůže umřít, narozdíl od Tamachotchiho. Sice Pou vypadá dost zuboženě, když si ho člověk pár dnů (nebo i týdnů) nevšímá, ale zase se dá uvést docela rychle do stavu "zdraví a pohody". ;-)

    OdpovědětVymazat
  25. Oooooo, Vivi, ty taky hraeš Poua? Můj mobil to nezvládá, ale pravidelně kradu telefon nejmilejšímu a krmím Poa sladkostmi :) Nejlepší je ta místnost kde je mikrofon :D Můj smích v podání Poa je k popukání (takže se směju dál a dál....) :)
    Udělala jsi mi radost! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko, ty mi děláš radost pořád ;-). Tak dneska nezapomeň Poua dobře nakrmit, ať je tlustý na tři prsty. ;-)

      Vymazat
    2. Přítel je teď na dva dny pryč - tak se bojím, jak s ním Pou zpustne :D

      Vymazat
    3. No jó, tak ten bude po dvou dnech vypadat! Ospalý, špinavý, hladový...ale ty ho zachráníš, to je jasnačka ;-).

      Vymazat
  26. Vivinko, on ten Pou vypadá jako taková hromádka.. hromádka štěstí! Musím ho mít, doufám, že i u mě se mu bude líbit, a hlavně, že Teddy Mr. Beana, co spí vedle postele (né pan Bín, jen ten medvěd O:-)) nebude žárlit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Krásko, myslím, že se Teddy s Pouem rychle skamarádí. Hromádka...štěstí (to jsi vyjádřila krásně a nečekaně poeticky - to Pou ještě asi nezažil) ;-).

      Vymazat
  27. Aj ja sa ho hram, volam ho Pouinko. ;)

    OdpovědětVymazat
  28. Malé, milé, mazlivé a zábavné? No přece moje Adélka! :) Ještě bych dodala roztomilé :)
    Ta se mi sice do mobilu nevejde, ale ostatně ani nic jiného. Mám krásný, již muzejní tip a přes synem ho nesmím vyndavat a už vůbec ne, když jsme někde spolu, protože pak za mne stydí! :)
    Ale pokud Tvůj Pou půjde do voleb, tak počítej s mým hlasem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, já mám taky muezejní typ telefonu (chytrý mobil má můj muž a já si ho půjčuju), ale vždycky můžeme říct, že naše staré mobily jsou "retro hity". ;-)
      Pozdravuj Adélku. :-*

      Vymazat
  29. Tak to by som nečakala, že takýto príspevok u teba nájdem :) teda viem, že u Vivi všetko rozkošné sa raz zjaví a pou je teda totálne ňuňu, ale aj tak ma to prekvapilo. máme ešte viac spoločných obľúb ako som si myslela :D môjho mám od začiatku môjho smartphonovania, prvá aplikácia a je tam dodnes- milá, orandžovovlasá a copatá malá kôpka, momentálne v žltých kvetovaných bermudách (ešte je leto) :) síce nie som taká závisláčka, žeby som musela každú chvíľu kontrolovať, čo robí, čo jej chýba, keď sa tam ale zjaví ten teplomer a trasie sa s tými veľkými otvorenými očami, srdce mi až zviera a musím ťukať, kým nie je všetko v zelenej škále :)

    OdpovědětVymazat
  30. Já si nemůžu pomoct, ale mě Pou prostě připomíná hovínko :D Už i tím jménem :D

    Každopádně si ho užívej, já moc chvilek na hraní her v mobilu nemám a když už nějaký ten čas zbyde, jdu se mazlit se svým milý, zábavným a opravdu velkým chlupatým psem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že Pouík je na takové "přízvisko" zvyklý ;-).
      Velký chlupatý pes na mazlení? To dobře znám, jen já mám malého nechlupatého psa. ;-)

      Vymazat
  31. Takové malé milé kravinky jsou potřeba každý den pro to pousmání. Ne nadarmo se říká, že ty nejlepší věci jsou zadarmo a úsměv k nim určitě patří ;)
    Pekný páteček, Vivi
    Eve.h

    OdpovědětVymazat
  32. Na Pouovi ujíždí celá naše rodina. Teď nám právě odešel tablet, kde jsme ho měli, takže rodinná tragédie...

    OdpovědětVymazat
  33. Pou se stal mým kamarádem na dlouhé 3 měsíc a vzroně jsem se o něj starala, ale jen co skončil školní rok a už jsem se nenudila v lavici či při cestování vlakem, už jsem na něj pak neměla čas, takže šel ... :)

    OdpovědětVymazat