4.4.13

Prostě to udělej aneb vtipné šperky k jaru patří

Ráda obměňuju a doplňuju své šperky. Právě teď jejich přeorganizováním pomyslně končím zimní období a připravuju se na dlouhé a světlé dny bez kabátu. Je legrační pozorovat, jak se mi mění vkus. V mojí šperkovnici je tolik různých zlatých, stříbrných a korálkových osudů; od těch nejjemnějších řetízků a drobných náušnic až po ty nekonvenční, barevné a nápadné. Však už jste mezi mé třpytivé poklady párkrát nahlédli - třeba tady. Všechny šperky, které si pořizuju, musí mít ale jednu věc společnou, bez ohledu na materiál nebo velikost...musí mít něco...něco navíc...špetku humoru. Hlavně ať to není nuda!
Letošní jaro mi přinesl do šperkovnice svěží závan náhrdelníků, které vznikají pod rukama senzačně kreativní Báry tvořící pod značkou Balubunny. Je zábavné pověsit si na krk šperk, který se narodil se smyslem pro humor, odráží vaše momentální rozpoložení, zaláskování, životní postoj nebo který byl zhotovený přímo pro vás.
Když si pouštím celou noc filmy, jím při tom karamely, sušený ananas a domácí sýr, je to sice paráda, ale při vstávání nejsem zrovna ten nejveselejší člověk na světě. Ráno pak trávím mlčky, s nepřetržitým zíváním a ve snaze zamaskovat kruhy pod očima. A tak tu mám náhrdelník s vlkem (ideální taky pro jednání na úřadech), který dá každému jasně najevo, že se mnou není žádná legrace. A hned jak se zmátořím (nebo jakmile na úřadě prosadím svá práva), můžu klidně vlčí drsňáctví nahradit klidným lvím okem (třetí fotka vám řekne víc). K náhrdelníku s vyřezaným nápisem "Ťuťuňuňu" asi nemusím dodávat vůbec nic...všichni si jistě domyslíte, při jakých příležitostech ho využiju nejvíc.
A víte, co ještě Balubunny umí? Za pár kaček vám vytvoří náhrdelník na míru s vašimi iniciály...Třeba J+L=VSL. Dokonce si každý může vymyslet svůj vlastní šperk a zapojit se tak do tvorby. Mám radost, když zábavní lidé tvoří, vymýšlí si a baví se...a my se k nim můžeme směle přidat, co říkáte? 

Náhrdelník ŤUŤUŇUŇU rozesmívá mě i moje okolí a ne náhodou visí tak blízko fotky Paula Belmonda. Pověsila jsem si ho na krk a už se ho nezbavím.

Zleva: já, můj muž (fotky ovšem nejsou úplně aktuální, což pozornému oku čtenářovu jistě neuniklo)  a řetízek s věčným nápisem v dřevěném srdci.
Takhle nadšeně jsem se tvářila, když jsem svého muže viděla poprvé, zatímco on předváděl, "jak dělá pejsek".
Kolik jsem popsala sešitů, laviček v parku a dřevěných lavic ve škole právě nápisem J+L=VSL, to by nikdo nespočítal. Stejný nápis máme i na snubních prstýnkách. Možná i vy máte svou "Velkou světovou lásku"...Balubunny vám ji ráda pomůže přenést na dřevěné srdce. Je to tak milý a zábavný nápad, že jsem si ho okamžitě zamilovala.

 Dneska mám na krku vlčí náhrdelník (úplně vpravo), ale přesto není důvod k obavám (na vás budu vždycky hodná). ;-)

Zleva: řetízek ŤUŤUŇUŇU, náhrdelník WOLF, náhrdelník LION a dřevěné srdíčko s veledůležitým nápisem.

Dřevěné šperky od Báry Balubunny jsem objevila díky milému blogu naší staré známé blogerky Kláry.
♥ 
Balubunny vytváří nápadité šperky, které hýří emocemi. Jsou legrační, strašidelné, krizové, šťastné i zamilované. Z každého kousku na mě dýchá originální zábavnost. Bára říká: "Inspirace je všude. Když se mi něco líbí nebo mě něco napadne, prostě to udělám a víc o tom nepřemýšlím :)". A to je přesně ono - spontánnost, s jakou jsou "balabunnyovské" šperky vyráběné, mě na nich baví nejvíc. Člověk by se neměl nechávat svazovat a příliš nad věcmi dumat. Tvořit z momentálního popudu a nápadu znamená dávat život těm nejzajímavějším věcem.
Vivi podpis

81 komentářů:

  1. Hello from Spain: I like your selection of photos. They are very interesting. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  2. Ty šperky jsou tak zábavné. Je skvělé, že někdo tvoří něco tak neotřelého, originálního.

    Nejkrásnější je to srdíčko. Tak romantické a silné zároveň. Nádhera!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že ti šperky připadají stejně zábavné jako mně. A tipovala jsem správně, že "srdíčko" ♥ se ti bude líbit nejvíc. ;-)

      Vymazat
  3. Děkuji za tip! Ano, u mě také vyhrálo dřevěné srdíčko!

    OdpovědětVymazat
  4. Jééé ! :)
    ŤUŤUŇUŇU , asi moje nejoblíbenější slovo ! :D :)
    Je to fakt originální a opravdu krásný ! U mě vítězí už jen ten pocit , že to je ze dřeva a né z plastu ... :)
    Ty fotky Tebe a manžela mě strašlivě rozesmáli ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, máš vytříbený vkus na nejoblíbenější slovo :-D.
      No právě, plastu už bylo tak nějak dost...
      Rozesmát tě, to je můj blogový cíl :-).

      Vymazat
    2. Achjo , jak to děláš že jsi takový zlatíčko ???!!! :))

      Vymazat
    3. Možná jsem se tak narodila, možná je to cvikem :-))

      Vymazat
  5. Vivi, ty jsi taková moje zásobárna životu potřebných blbostí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jéje, Reny, se životu potřebnýma blbostma tu pro tebe budu vždycky, slibuju :-D.

      Vymazat
  6. Obdivuji tě pro tvůj smysl pro humor i originalitu. V tvých textech i obrázcích je zároveň něco moc milého, laskavého, potěšujícího. Srdíčkový náhrdelník s vašimi dětskými úsměvy mě dojal. Je ŃUŃÍNKOVÝ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, vznáším se blahem nad tvým krásně lichotivým komentářem. ;-) Zasloužila by sis taky náhrdelník s "ťuťuňuňu". Moc milá jsi, děkuju ;-).

      Vymazat
    2. Teda Vivi, ty se mi fakt asi zdáš. Tvůj individuální přístup a čas, který každému z nás věnuješ, pěkně odpovíš,po duši pohladíš...

      Vymazat
  7. mila vivi,
    ty sperky jsou neodolatelne ! zvlaste tutununu (tedy s hacky) je muj favorit !
    papa bara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, máš stejného favorita jako já.
      Ačkoliv, já už u Balubunny zase slintám po spoustě dalších favoritů...;-).

      Vymazat
  8. VSL mě připomělo mé dětství! :D Psala jsem to všude a všichni ve školce a na prvním stunpni byly světový lásky! :D
    Určitě je to originální! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Koouky, největší světové lásky přichází už ve školce, a i když mívají jepičí život, hezky se na ně vzpomíná. Já jsem byla ve školce obzvlášť čilá, ale pak jsem se usadila :-D.

      Vymazat
  9. Anonymní9:46

    Nechápu jak to děláš, ale všechny tvoje typy, fotky i články jsou nabité energií a mě je po jejich shlédnutí vždycky do zpěvu. Můj favorit je náhrdelník s vlkem a hodným lvem, nosila bych je najednou (pro jistotu). :DD
    Krásný den Klára M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláro, to je perfektní nápad nosit vlka i lva najednou - nikdy nevíš, který z nich se ti bude víc hodit ;-).

      Vymazat
  10. jeej to je super Vivinko, uz mam otvorenu tu stranku. nahrdelnik ťuťuňuňu ma dostal! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. S tou VSL jsi mě úplně dojala, to je něco, co obdivuju. Láska na celý život... A Tobě, Vivinko, moc přeju, aby to byla láska až za hrob ♥ Je málo takových vztahů, ale nám ostatním dávají naději, že ta pravá láska někde je... ňuňu... :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za krásný přání, milá Marki, doufám, že se vyplní ;-).

      Vymazat
  12. Jééé...ty jsou prostě báječné!!! fakt úžasné!!!

    OdpovědětVymazat
  13. to je krása! ten srdiečkový je veľmi pekný :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Viv-určitě na šperkařku juknu-originalita je krásná věc!!Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, pořádně to prozkoumej. Musíme podporovat české šikovné ručky. ;-)

      Vymazat
  15. Vivii, ja už som sa na teba tak tešila!:) Ale že to bude o bižu a že ťa uvidím na takej sladkej, milej a veselej fotokoláži:D tak to som si ani nepredstavila:)))
    Ťuťuňuňu prívesok je uňo-ňuňo!:) A ten vlčí - so sexy! A trojuholníkový!♥
    Idem si všetko popozerať ešte raz, neviem sa totiž vynadívať:) Lúčim sa s úsmevom :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak já se těšila (doufala jsem..) na tebe! ♥ Kdybych tě někdy potkala, slibuju, že se budu tvářit úplně stejně jako na té fotce ;-).
      Viď - mně ten vlčí náhrdelník taky přišel so sexy ;-). A navíc jsem zjistila jednu skvělou věc. Když mám z něčeho strach nebo třeba obavu z nějakého nepříjemného vyřizování, tak s tímhle náhrdelníkem na krku mám najednou víc odvahy a říkám si: "Vivi, musíš být jako ten vlk, ničeho se nebát". Zabírá to. ;-)
      Tvoj úsmev je moja radosť...naozaj!

      Vymazat
  16. Anonymní12:21

    Máme to se snoubencem podobně, ty nápisy jsou všude :-) Ale náhrdelník ještě nemám, musím to napravit. Máme pouze trička s "naším" obrázkem a Jeho, Její

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, srdíčkový náhrdelník se bude k vašim tričkám perfektně hodit. Proč nedat svou lásku světu pořádně najevo? ;-)

      Vymazat
  17. Jezis toto je tak zlate! Hlavne ten vas VSL nahrdelnik, milucke :) Ja jsem teda hrozna straka, miluju obrovske nahrdelniky, i kdyz toto neni muj styl, tak jakkekoliv originalni vyrazne doplnky hodnotim pozitivne :) A velmi me zaujalo, ze u filmu pozivas karamelky, suseny ananas a domaci syr, vskutku nevsedni kombinace :D Krasny den <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, čím větší náhrdelník, tím jsi spokojenější...a taky krásnější.
      Ach ano, někdy ke mně musíš na filmovo-ananasovo-karamelkovo-sýrovou noc zajít. Nudit se nebudeš a i ty kruhy pod očima už umím ráno skvěle zamaskovat! ;-)

      Vymazat
  18. Vivinka, tak si nam ukazala kus vasho sukromicka a to je obdivuhodne (aspon pre mna- stareho ostychavca ;) ) super, ze to mate s muzikom takto "vyriesene" uz od malicka :) A na fotkach ste zlatunki!
    tin

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní14:24

    Jak dlouho znáš svého muže? Zní to opravdu jako Velká Světová Láska :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My se vážně známe prakticky odjakživa, až se skoro zdráhám napsat to číslo, kterému sama občas nemůžu uvěřit. ;-) 17 let :-)

      Vymazat
  20. Ten srdíčkový náhrdelník je tááák milý. Vivi, nebere ti ho manžel? :*
    A z vašich fotek bych ani nepoznala, že nejsou současné:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, to víš, že si ho občas (tajně) půjčuje ;-).
      Jsi moc milá. :-D

      Vymazat
  21. Balubunny má fakt originální šperky :) Moc se mi líbí ten nápad, udělat něco na přání! A já jsem moc ráda, že jsi díky mě natrefila na něco, co ti udělá krásnější den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláro, ó, to já k tobě ráda chodím pro príma tipy (a nejen kosmetické). Balubunny byl jeden ze skvělých objevů, které jsem u tebe učinila :-).

      Vymazat
  22. Náhrdelník J+L=VSL je milý. nebere ti ho občas muž? :)
    Na těch fotkách jste oba moc roztomilý a sluší vám. Je poznat, že od dětství jste si byli souzeni. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, je pravda, že náhrdelník s VSL občas ráno chvatně hledám a nemůžu najít...až teď mi došlo, že ho má možná na krku můj muž...budu to muset příště prověřit (ačkoliv včera byl spadlý za pračkou, tak v tom byl můj muž nevinně) ;-).

      Vymazat
  23. jůůů to ťuťuňuňu mě rozesmálo! :D to jsi si vymyslela sama Vivi a nebo to také bylo na výběr? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nikol, jsem navýsost spokojená, že mě podezříváš z tak kreativního nápadu ;-), leč je to výmysl Báry z Balubunny. Ta holka zná moc! ;-)

      Vymazat
  24. tak ten "tutununu" ten je opravdu úžasný, do toho jsem se zamilovala hned na první pohled. Chci také :D

    My Little World By Lori De Vaga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ A je pravda, že když mám tenhle "ťuťuňuňu" náhrdelník na krku, lidi se na mě pak mnohem víc usmívají...což je asi dobře ;-).

      Vymazat
  25. Bože, všetky sú také úžasné :) Autorka má skvelú tvorbu a v spojení s tvojím článkom je to všetko také milé :)

    OdpovědětVymazat
  26. Teda to jsou skvělé nápady. :) Moc povedené :)

    OdpovědětVymazat
  27. Ten náhrdelník je naprosto dokonalej :D I tak ostatní věci, ale ten náhrdelník prostě vede :D.ťuťuňuňu :DD.

    OdpovědětVymazat
  28. To je dokonalost :)! Vlastní nápis mě hodně láká, je to skvělý dárek pro někoho blízkého :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rory, to je pravda...osobní dárky mají vždycky největší kouzlo.

      Vymazat
  29. Jůůůů, ťuťuňuňu!!! Top je naprosto dokonalá! Moc Vivinko děkuji za to, že jsi dokázala vykouzlit úsměv na mé tváři :-*

    OdpovědětVymazat
  30. Anonymní18:53

    Muj boze, chci to vsechno a hned!!! :) Vlci retizek je TOP!

    OdpovědětVymazat
  31. Náhrdelník na míru je skvělý tip, díky! Jsem ráda, že jsem objevila Tvůj blog, je moc fajn a hodně se mi líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  32. Nádherné, hlavně ten náhrdelník :)

    OdpovědětVymazat
  33. Milá Viv, to je zase krásné najít od Tebe komentář:-). A samozřejmě je naprosto Ťuťuňuňu tenhle článek. Já šperky sice moc nenosím, prostě skutečně nemám smysl pro detail, tak jsem se zase zasnila jaký život bych asi vedla, kdybych byla aspoň z půlky tak pečlivá jako Vivi:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je zase krásné najít od Tebe komentář! ;-)
      Napsala jsi "PEČLIVÁ"? To je to nejkrásnější slovo, jaké kdy bylo pro mou marnivost, marnotratnost a fintivost použito :-D.

      Vymazat
  34. Milá Vivi,

    to je krása a nelze na to napsat více než, že po zhlédnutí Klárčiny stránky už vím, že takových ťuťuňuňu náhrdelníčků je tam spousty :) Děkuji za typ! Ty nikdy nezklameš :*

    Krásný přicházející víkend!

    P.s.: když jsi byla malinká Lucinka tak jsi byla moc roztomilá!

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, no jéje, na www.balubunny.com najdeš moře pokladů. Já sama už si zase brousím zuby na další ;-).
      Děkuju za přání i za pochvalu mých raných let. :-)

      Vymazat
  35. To srdíčko je úžasné. A jestli tenhle nápis máte na prstýnkách, tak tiše závídím :-) Krásna čisté naivní dětské lásky tímto znázorněné, vytesaná do symbolu lásky dospělé a zodpovědné - snubního prstenu. My tam máme akorát jméno toho druhého a datum :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Misho, krásně jsi to vyjádřila. ;-) A myslím, že vaše prstýnky můžou směle konkurovat těm našim...♥

      Vymazat
  36. VSL.. Asi nejpoužívanější zkratka mého života :o). S každým zakoukáním to byla velká světová láska, i když jsem někdy ani nevěděla jak se objekt mého momentálního zakoukání jmenuje :o). A Ťuťuňuňu? To byla přezdívka, kterou jsme s kamarádkou jednomu takovému 'bezejmenému' s nádherným kukučem udělily :-D. Vivi, děkuji za připomenutí všech těch drobností na které pomalu zapomínám :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS: šperkům s duší (hlavně vtipnou) moc fandím, měla bys to vidět u nás doma :o)

      Vymazat
    2. Milá Deni, tak to jsem se trefila do Tvých roztomilých vzpomínek opravdu moc pěkně. ;-) A u tebe doma bych to na-mou-duši-na-psí-uši ráda viděla ;-).

      Vymazat
  37. Anonymní10:30

    Je to nádherné! Tvé fotky i Bářiny šperky. Jste holky suprovní :). K

    OdpovědětVymazat
  38. wuaaa aké parádne šperky. skvelé nielen na jar :)

    OdpovědětVymazat
  39. VSL přívěšek je nejlepší:) Hezká inspirace.

    OdpovědětVymazat
  40. To je krásný, hlavně to ťuťuňuňu!

    OdpovědětVymazat
  41. No tak to je krásný, máš naprostou pravdu! :))

    OdpovědětVymazat
  42. Úžasné náhrdelníky!!! taky takový podobný mám a nemůžu si ho vynachválit. :)

    OdpovědětVymazat
  43. ten vlčí je nejlepší! :) Taky jsem na takovýhle ujetosti - posledně jsem si koupila naušnice ze zrcadlového materiálu ve tvaru kohoutů :D

    OdpovědětVymazat
  44. Jejda Vivi, tuhle stránku jsi mi raději neměla ukazovat :D! Už mám vybráno, jen objednat!

    Vybrala jsi si krásné kousky :)).

    OdpovědětVymazat
  45. Jste všichni zlatí, děkuju za krásné komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  46. Toto je skvelo - skvelo - skvelé ! po rýchlom nahliadnutí som si vybrala asi 17 kúskov. Všetko mňam.
    A ešte poviem, že ste boli veľkí fešáci s mužom v mládi (teda, určite ste aj teraz, ale aktuálne fotky nevidím , preto ten minulý čas :))

    OdpovědětVymazat
  47. Anonymní13:28

    Tutuňuňu je nejlepší! Sice normálně jsem zastáncem klasického stylu a náhrdelníky vybírám spíš jednoduché ale stejně tenhle se mi líbí - je to taková jemná ironie :D

    OdpovědětVymazat